back forward
 • Kalender

  Humlab HITS: Hantering och tillgängliggörande av forskningsdata

  Datum: 2018-09-27
  Tid: 10.15 - 12.00
  Plats: Humlab – under Universitetsbiblioteket (UB), H1 Stora mötesrummet
  Evenemanget vänder sig till: studenter - anställda

  Umeå universitet bildar tillsammans med GU, KI, LU, SU, SLU samt UU bildar konsortiet Svensk Nationell Datatjänst (SND). Korsortiet har vilken beviljats infrastrukturmedel från Vetenskapsrådet i 2017 års utlysning. Huvuduppgiften för SND-konsortiet är att stödja tillgänglighet, bevarande och återanvändning av forskningsdata och relaterat material, samt se till att data lagras på ett säkert sätt så att forskningsdata kan användas även i framtiden.
  Presentatör vid detta Humlab Hits är Anders Karlsson, 1:e bibliotekarie, team Publicering och Forskarstöd, avdelningen för vetenskaplig kommunikation, Umeå universitetsbibliotek.
  Han har varit verksam som bliotekarie inom UB:s organisation 20 år. Sedan april 2018 arbetar han uteslutande med forskningsdatafrågor vid UB och som samordnare för den s.k. Data Access Unit vid UmU, DAU.

  DAU är en avdelningsövergripande forskarstödjande grupp, för forskare vid UmU, med fokus på hantering och tillgängliggörande av forskningsdata vid UmU och det är just hantering och tillgängliggörande av forskningsdata, kompletterat med status för SND-konsortiet och DAU, som står i fokus för presentationen.

  Seminariet är öppet för alla. Ange gärna via länken nedan om du planerar komma. 

   

  Föreläsare: Anders Karlsson
  Arrangör: Humlab
  Kontaktperson: Jon Svensson
  Telefon: 0907868003
  Intresseanmälan

  Lägg till i din kalender

 • Vad är Humlab?

  Humlab är en mötesplats för humaniora, kultur och informationsteknologi vid Umeå universitet. Vi ägnar oss åt undervisning, forskning och olika typer av utvecklingsprojekt inom både digital humaniora och digital kultur och innovation. Vi samarbetar med studenter, lärare och forskare vid universitetet, näringslivet, konstnärer och många fler.

  Vi har ett uppdrag från Humanistisk fakultet att vara ett stöd för digitala lärandemiljöer på campus och nät.

  For nyheter, event och uppdateringar, följ oss på Facebook:   Humlab Umeå Universitet or Twitter: @Humlab

  Read the Humlab blog

  Webbsändningar

  Pågående seminarier i Humlab direktsänds på webben och kan då följas via ovanstående länk. 

  Seminariearkiv

  Här kan du se eller höra Humlabs tidigare seminarier.