Lär dig hur du kan använda digitala verktyg i din undervisning

IKT-träffarna är tänkta att ge inspiration, introduktion och fortbildning för lärare och doktorander vid Humanistisk fakultet. Vi bjuder oftast på frukost/fika/lunch vid träffarna och anmälan är därför obligatorisk. 

 

IKT i undervisningen - för nybörjare

Som doktorand eller som nyanställd inom Humanistisk fakultet, och för dig som vill komma igång med t.ex. Moodle, Cambro eller UmU Play. Du får en inblick i hur digitala verktyg kan hjälpa dig göra din undervisning effektivare och interaktivare. 

Onsdag 29 augusti 08.00-08.50      anmäl dig här 
-----

ZOOM workshops

Under VT 2018 lanserade Umeå universitet  Zoom, en ny e-mötestjänst. Tjänsten ska ersätta Adobe Connect som stängs den 1 dec 2018.  Humlabs IKT-coach håller ett antal verkstäder för anställda inom Humanistisk fakultet som vill komma igång med att använda Zoom. 

Verkstaden består av två delar. I den  första introducerande delen  bjuds du som deltagare in till lärplattformen Moodle där ett självstudiematerial finns tillgängligt i form av guider, inspelade demonstrationer och quiz. Under  den andra delen  av verkstaden träffas vi tillsammans i Zoom och går igenom och provar på de olika funktionerna i programmet. Här finns det också gott om tid att ställa frågor. 

Anmäl dig till träffarna här

Dagar och tider i augusti

Ons 22 aug.  14.00-14.45      

Ons 29 aug.  14.00-14.45     

Tors 30 aug.  10.00-10.45    

Dagar och tider i september

Tor 20 sept.  13.00-13.45      

Tis 25 sept.  15.00-15.45       

Varför byter vi e-mötesplattform?
Adobe Connect upphör som plattform för e-möten på Umeå universitet i december 2018. Anledningen till att bytet av system sker nu beror på allvarliga säkerhetsbrister i Flash Player, som driver Adobe Connect, att licenspriserna för användare har ökat oproportionerligt samt att tekniken är utdaterad.

---

Visning av IKT i Humanisthuset

Humlab visar teknik och pedagogiska möjligheter i några av Humanisthusets undervisningslokaler, IKT-studion och Humlab.

Torsdag 30 aug. 13.30 

Vi börjar i Rum för lärande. Ingen anmälan - drop in.