Kortkurserna är vanligen riktade till nybörjare som vill få en första inblick i ett visst ämne

Varje termin ges ett antal s.k. kortkurser på ca tre timmar. Kortkurserna är normalt sett riktade till nybörjare som vill få en första inblick i ett visst ämne. Kurserna är gratis för studenter och universitetsanställda, för externa deltagare kostar kurserna 1800 kr. Frågor om kortkurserna ställs till Jon Svensson. Hör gärna av dig om du har förslag på nya kortkurser!

 

Terminens program

Anmälan

Klicka på länken "Anmälan" vid den kortkursen du vill anmäla dig till. Du kan även skicka ett mail till anmal@humlab.umu.se.

OBS! Vissa kurser har högt söktryck och endast ett begränsat antal deltagare per kurstillfälle tas in. Om du anmäler dig till en fullsatt kurs kommer du att placeras i en kö, och i händelse av avanmälningar kan du få plats på kursen. Du meddelas då via e-post.

Om kurserna

I allmänhet förutsätter inte kortkurserna speciella förkunskaper men läs alltid kursbeskrivningen för att få en uppfattning. De flesta kurser är av "prova på"-natur och är utformade för att ge en första inblick i ämnet.

Efter den introducerande kursen finns möjlighet att själv fortsätta jobba med programmen och verktygen på egen hand i Humlab.

  • H1? Stora skärmen?

    Sladdar i wetlabVill du veta vad som finns i Humlab?
    För beskrivningar av våra lokaler, gå till: Våra lab